DRUGI PODGORIČKI SALON VINA – DOGAĐAJ KOJI ĆE SUGRAĐANI PAMTITI

U Petak, 30.09.2022 na terasi Hotela Podgorica održan je najljepši vinski događaj ove jeseni – drugi Podgorički Salon Vina. Po utiscima sugrađana, ovo je vinski događaj koji će svi posjetioci pamtiti!

Na drugom Podgoričkom Salonu Vina predstavljene su 23 vinarije iz Podgorice i regiona oko Podgorice sa više od 100 vinskih etiketa. Među vinarijama i vinarima bile su i neke nove vinarije koje su se tek skoro plasirale svoje vinske proizvode na tržište, što ukazuje na tendenciju rasta i razvoja proizvodnje vina i vinskog turizma u Glavnom gradu.

Ideja Podgoričkog Salona Vina duboko je utemeljena u viziji da ovaj događaj bude posvećen promociji vinarija, vinara i vinske kulture u Podgorici. Sledeći viziju projekta ”Salon Vina”, osnivači Dragutin Kontić i Bojana Minić podigli su drugi Podgorički Salon Vina na još veći nivo, upotpunivši program takmičenjem za najbolja vina Salona koja su ovog puta birana od strane međunarodnog stručnog žirija i nezaboravnim afterparty provodom za koji je bio zadužen Knez. Projekat Podgorički Salon Vina realizuje se u partnerstvu sa Glavnim gradom, Turističkom organizacijom Podgorice i Hotelom Podgorica.

,,Ovaj događaj postao je tradicija zahvaljujući proaktivnoj saradnji i podršci koju su nam pružili Glavni Grad, Turistička organizacija Podgorica i Hotel Podgorica. Svi smo dali svoj maksimum – i rezultati su tu! Posebno bih  istakao presudnu ulogu u organizaciji događaja koju ima Hotel Podgorica koji nam je ustupio sve svoje prostorne kapacitete i dozvolio da ujedinimo autentičnu lokaciju sa istorijom i kulturom koja se za nju vezuje. Menadžment Hotela Podgorica na čelu sa Bojanom Madžgaljom zaslužna je za besprekornu organizaciju događaja. I ovim putem im se u ime organizacionog tima zahvaljujem na tome što su vjerovali u naš projekat i pružili podršku, ali i nastavili da razvijaju projekat time što će kreirati jedinstvenu kartu crnogorskih vina i organizovati tematske večeri posvećene vinu.” istakao je Dragutin Kontić.

Atmosfera je bila sjajna već od samog početka događaja, a do kraja same večeri bilo je više od 500 posjetilaca na prelijepoj terasi Hotela Podgorica. Najizazovniji dio u okviru drugog Podgoričkog Salona Vina bilo je takmičenje za najbolje bijelo, rose i crveno vino. Najbolja vina birao je međunarodni žiri koji su činili: Prof. dr Vesna Maraš, Ivo Ivaniš, Aleksandar Vučkovski, Tomislav Ivanović i Bruno Gaberšek. Najbolje bijelo vino, po ocjeni stručnog žirija je Malvazija – vinarije Patrimonio. Najbolje rose vino je Rose – vinarije Zenta Vučinić, i najbolje crveno vino je Legat Selection – vinarije Brajović. Nakon proglašenja pobjednika počeo je i afterparty koji je trajao do kasno u noć.

Podgorički Salon Vina dio je projekta ”Salon Vina” koji za cilj ima promociju vina i vinske kulture u Podgorici. Pored salona – koji će se tradicionalno održavati dva puta godišnje – u maju i oktobru, dio projekta su i: prvi specijalizovani magazin posvećen promociji vinske kulture u Crnoj Gori – Salon Vina Magazin, Wine Room – soba i mali muzej vina posvećen lokalnim vinima u Njegoševoj br. 50 koji će biti otvoren u drugoj polovini Oktobra i upotpuniti turističku ponudu Glavnog grada i prvi online shop posvećen lokalnim vinima.

”Ovaj projekat posvetili smo promociji vinske kulture u Podgorici jer zaista vjerujemo da se ona negdje nalazi u svima nama i da je treba njegovati i unapređivati. Podgorički region korijen je mnogim sjajnim vinima i vinarijama iza kojih stoje posvećeni vinari i mi želimo da se svi lokalci i stranci sa time upoznaju. Vjerujemo da je Podgorica kao Glavni grad sjajna turistička destinacija i da može postati centar vinskog turizma Crne Gore. Posvećeni smo razvoju ovog projekta u budućnosti i zahvalni što je on naišao na podršku Glavnog grada, Turističke organizacije Podgorice, Hotela Podgorica i Investiciono Razvojnog Fonda, koji su naši strateški partneri i primjer dobre i društveno odgovorne saradnje.” istakla je Bojana Minić.

Kontakt:
www.salonvina.me

[email protected]